jump to navigation

Pinkkiruusu oikoo Laitista (7.2.2008) 7 helmikuun, 2008

Posted by pinkkiruusu in Kannanotto, Sisäinenen adoptio, Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

Pinkkiruusu oikoo Laitista (7.2.2008)

Viikonlopun Iltalehdessä (2.2.2008) julkaistussa kolumnissa Aarno ”Loka” Laitinen pohdiskeli eduskunnassa viime aikana noussutta kohua seksuaalisesta ahdistelusta. Laitinen muisteli omaa yli 40 vuoden uraansa eduskuntatoimittajana, jonka aikana hän ei ole omien sanojensa mukaan koskaan kohdannut siellä seksuaalista häirintää, ja toi esille lähinnä naiskansanedustajien tekemiset, jotka kertoi vahvan tukkikämppätaustansa avulla urheasti kestäneensä. Lopussa Laitinen kysyy liekö koko eduskunnan ahdistelujupakan julkituomisen taustalla SDP:n Pinkkiruusu ry.

Sosialidemokraattinen HLBT-yhdistys Pinkkiruusu ry on yllättynyt ja mielissään Laitisen lujasta uskosta Pinkkiruusun vaikutusvaltaan mediassa ja Arkadianmäellä. Pinkkiruusu ry:n hallitus myöntää huolestuneensa eduskunnassa esiintyvästä seksuaalisesta häirinnästä, mutta kieltää tällä kertaa käyttäneensä hyväkseen yhteiskunnallisia suhteitaan häirintäjutun esiintuomisessa. Laitisen kolumnista mahdollisesti saadun virheellisen käsityksen oikaisemiseksi Pinkkiruusu ry haluaa korostaa myös, ettei sen toiminta missään tapauksessa tähtää kenenkään poliittiseen tai muuhun kuohitsemiseen sillä perusteella, että kyseessä on kokolihaa syövä henkilö, hetero, mies tai kansanedustaja.

Pinkkiruusu ry haluaa sen sijaan kiittää Laitista hänen tuodessaan esiin tärkeän kevään keskustelun aiheen; samaa sukupuolta olevien parien aseman lapseksiottamisesta annetun lain uudistamisessa. Yhdistys toivoo kaikkien kansanedustajien ottavan myönteisen kannan samaa sukupuolta olevien parien oikeuteen sisäiseen ja ulkoiseen adoptioon ja uskoo tämän olevan askeleen kohti oikeudenmukaisempaa ja tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa.

Jani Ryhänen
puheenjohtaja
Sosialidemokraattinen HLBT-yhdistys Pinkkiruusu ry
050 537 23 48
jani.ryhanen(at)janiryhanen.com